vineri, 26 februarie 2010

Du-te si joaca-te la scara ta! (sau "Fiecare om are casa lui")

Tocmai ce am citit in ziar cea mai absurda idee de care am auzit vreodata: cica "minunata" primarie (bine cunoscuta anterior pentru multele beneficii pe care le aduce cetateanului de rand) s-a gandit (in lipsa de alte teme mai importante sau urgente, pesemne), la inca o lege: o lege care obliga oamenii care au caini sa ceara acordul in scris al vecinilor lor, pentru a putea avea acesti caini!
Nu vad ce treaba au vecinii mei cu ce anume am eu in casa mea, atata vreme cat nu ii afecteaza pe ei!!
Stiu celebrul motiv ca vai dom'ne, dar miroase atat de urat intr-o casa in care traieste, printre altele, si un caine, numai ca si daca ar fi asa (ceea ce oricum NU E asa, pentru ca acesti caini sunt cam singurele animale de companie care necesita sa fie duse afara pentru a-si face nevoile, unde da, mi se pare normal, logic si de bun simt, sa-i aduni murdaria, ca doar de asta se cheama ca e cainele tau si ai grija de el), deci si daca ar fi adevarata problema cu mirosul in casa, asta e strict problema celor care traiesc si respira aerul din acea casa si nu vad ce legatura ar avea asta cu restul caselor, restul vecinilor, si asa mai departe.
Daca e cumva vorba de galagie, atunci lasati-o balta, ca daca eu pot trai cu vecinii mei de deasupra care asculta manele in continuu, de vineri dupa-amiaza, pana duminica seara (acum nu se aude nimic, cred ca inca n-au ajuns acasa :), atunci cred ca fiecare om poate invata sa se acomodeze cu micile inconveniente ale vietii la bloc (care, evident, nici nu sunt convinsa ca exista - vecinii mei care au caini nu au nici pe departe cele mai zgomotoase apartamente din bloc!)
Am epuizat motivele (cele doua) posibile de invocat pentru sustinerea acestei legi aberante si inchei prin visul meu suprem: sa am o pisica SI un caine! (Doamne, ce idee!?)

joi, 18 februarie 2010

Later edit (Cranberries)

Ei, asta e, mie ideile fixe nu-mi trec repede: s-a stabilit unde vin Cranberries, si anume pe stadionul Arcul de Triumf, care se cheama si Iolanda Balas Soter, adica acolo unde au cantat si Muse, si unde mie mi-a placut mult.
La Muse am fost asa relaxata si neinghesuita acolo si am fost si foarte aproape de scena, incat se poate considera concertul ideal (mai ales deoarece cantau cine cantau :)
Si acum, tot acolo vin si Cranberries. Biletele au diverse preturi, dintre care eu imi cumpar maine bilet in gazon A (unde am avut si data trecuta, si cum ziceam, a fost foarte "up close and clear" si fain totul). De-abia astept sa-i vad si pana una alta, am vizionat cum a fost cand au cantat in Ecuador:



P.S. Aerosmith in Romania, pe 18 iunie !!! Evident ca merg ;)

sâmbătă, 13 februarie 2010

Mary and Max

Sa va spun despre un desen cum n-am mai vazut demult. Se cheama "Mary and Max" si e atat de frumos facut, atat de frumos compus, povestit, vazut si desenat, incat m-am minunat de el mult si bine, in timp ce si dupa ce l-am vazut.
Si e despre o poveste adevarata (pe care n-o s-o spun aici, evident).
O poveste care nu e amuzanta in stilul "Ice Age", dar e amuzanta altfel, prin detalii, prin asemanari neasteptate intre doi oameni de pe continente diferite, cu vieti diferite si cu varste atat de diferite. E despre multe lucruri simple care formeaza multe momente, importante in alt fel pentru fiecare om.
Mie mi se pare o capodopera cum n-am mai vazut demult si ma bucur ca e bazata pe o poveste adevarata :)
Trailerul pentru "Mary and Max" e asa:

joi, 11 februarie 2010

Cranberries - 20 iulie, undeva prin preajma !!



Azi am auzit prima oara data exacta cand vin Cranberries in Romania: pe 20 iulie. Auzisem eu zvonuri cum ca in turneul asta nou o sa vina si in Romania, dar nu eram convinsa. Eu renuntasem demult la ideea sa-i vad live, pentru ca stiam ca s-au despartit demult, si ca oricum nu mai canta..
Dar ce sa veeezi? S-au reunit si pleaca in turneu in o gramada de tari, si uite ca ajung si la noi.
Fara sa trebuiasca sa fac vreo petitie sau ceva, mi s-a indeplinit o dorinta fara sa o spun cu voce tare, cred ca si fara sa o gandesc. Sper ca pana saptamana viitoare se lamuresc organizatorii unde o sa fie concertul si cat costa un bilet "pe scena" :)), ca vreau sa cumpar bilet prima!

marți, 2 februarie 2010

Sparta si Loki

Am descoperit de multa vreme un cantec care m-a inveselit tare, atunci cand l-am auzit/vazut prima oara, si de atunci ma distrez cu el de fiecare data cand il vad, pentru ca n-am cum altfel.
Si acum de ceva timp, intru zilnic sa-l vizionez, pentru ca mi se pare genial. Plus ca oricat de racita sau suparata as fi, daca am vazut un film trist, daca am avut o zi proasta, daca m-am trezit deja obosita, orice mi s-ar intampla, daca ma uit la clipul cu Sparta, raman razand asa singura, ceea ce mi se pare muuuult mai convenabil :))
Clipul cu Sparta e facut de nenea care "repeaza" cantecul, care e stapanul lui si care cred ca e putin nebun ;)



Iar acum mai nou, mai are un motan pe care il cheama Loki (Sparta fiind, desigur, tot motan ;) Si au un canal propriu pe Iutub, care se gaseste pe adresa asta:

http://www.youtube.com/TheMeanKitty