vineri, 22 ianuarie 2010

Premiul meu merge laa... Basterzi !

Mie mi-a placut foarte mult filmu' asta, asa ca il premiez eu pe blogul meu, cum pot, daca la Globurile de Aur tot nu a fost foarte apreciat, asa cum sunt eu de parere ca merita sa fie.
Asa ca, fiind proaspata detinatoare de coloana sonora a filmului, pe care o cautam de cand l-am vazut prima oara, adaug aici unul din cantecele care intregesc filmul si care il cam fac un "Tarantino authentic" :)

vineri, 15 ianuarie 2010

Drumul spre nimic

Nu e un lucru nou si nici ceva dupa care ma innebunesc sa vorbesc..
Dar da, suntem pe acea cale, acum ne indreptam inspre "acolo".
Am vazut un film care se cheama "The Road", la care nu mai vroiam sa ma uit dupa primele zece minute, din motive de frica din asta psihologica si deprimare si neputinta si multe lucruri din astea. Pentru ca filmul asta ne arata cum se vede lumea peste vreo suta de ani, poate... Dintr-un punct de vedere obiectiv, care nu ne ajuta pe noi in nici un fel, si care fiind obiectiv, e in acord si cu ce se intampla acum aici, pe planeta asta.
Adica e logic si cu rezultatele "scontate", pentru ca nu pot decat sa presupun ca sunt niste urmari pe care le cunoastem si le asteptam fara nici o grija (ca doar oricum, noi murim pana atunci, nu?)
Nu e un film exceptional, dar e un film apocaliptic, crunt, ingrozitor, cutremurator. Cam asa.
Si nu inteleg cam cand ar fi trebuit sa ma nasc eu, in asa fel incat sa fiu in totala armonie cu tot ce e in jurul meu, adica inclusiv cu oameni, copaci, animale (cu care sunt oricum in armonie, dar e greu cand sunt printre putinii oameni care sunt), cu munti, mari, cer, nori, vant, ploaie, soare, si toate astea sa fie si ele in armonie cu restul. Nu imi dau seama cand...
Oamenii au fost intotdeauna asa de egoisti sau indiferenti sau rai sau de "conteaza numai daca ma afecteaza pe mine, ce-mi pasa de restu'?", de nesimtit de ignoranti si de sensibil de prosti in nestiinta??!
Cred ca poate cu Ardi m-as fi inteles bine.. Ea traia destul de demult aici unde traim noi acum, suficient ca perioada de timp care ne separa incat sa ma simt in totala armonie de care ziceam mai sus.

duminică, 10 ianuarie 2010

Hornbach este "cat friendly" !!

Si am impresia ca este chiar "animal friendly", in general.
Am fost la Hornbach din Berceni, unde m-am bucurat de "coltul" amenajat pentru articole pentru animale. "Colt" e putin spus, pentru ca multi metri patrati (nu stiu sa apreciez cati :) erau numai cu jucarii, mancare, custi de transport pentru animale, si cel mai important lucru, existau acolo pisicile casei, adica pisici frumoase si grasane, care cred ca erau ingrijite de angajatii de la Hornbach. Si care erau in largul lor acolo, se jucau, alergau, nu incurcau pe nimeni.
Am fost foarte impresionata ca se poate sa existe asa grija pentru animale, in masura in care nu aveau ce deranja, stateau frumos in sectorul rezervat lor acolo, se jucau impreuna, si puteau primi din cand in cand si mancare si puteau sa fie adapostite de frigul de afara.
Erau pisici vesele si frumoase si ma bucur ca uneori, mai vad prin jurul meu oameni care le percep pe animale ca si mine si care le ajuta cum pot :)
P.S. Am sa revin la Hornbach pentru ca am gasit cusca de transport potrivita (de mare :))) pentru Jessica si mult mai ieftina decat am vazut la pet-shopuri (si nu la orice Hornbach, ci la asta, ca sa revad pisicile).

luni, 4 ianuarie 2010

Stipe rulzzz :)

Azi a ziua lui Michael Stipe, care chiar fiind el solistul de la REM, nu mi-ar rasturna lumea din temelii si n-ar fi totusi mare ocazie de bucurie pentru mine, dar in conditiile date (in care incerc cu greu sa ignor si sa ma fac ca nu vad multe lucruri care se intampla langa mine, in tara mea, care ma vor afecta si pe mine, bla bla), atunci m-am hotarat foarte usor sa fiu astazi incantata din motivul asta simplu. Si atunci am ascultat REM mare parte din zi, am vizionat Top 10 REM pe Vh1, m-am delectat si eu cu ce lucruri ma mai pot bucura :)
Am constatat ca putin cate putin, semnaturile pentru concert REM in Romania se strang si se fac mai multe si mai multe :)
Si pun aici un clip frumos.